tuinplanten voor in de zon

Zon in je tuin? Kies deze planten!

Een tuin of balkon is een heerlijke aanvulling op jouw woning. Zelfs ook al is het maar een klein balkonnetje, dan nog is het fantastisch om af en toe lekker buiten te kunnen zitten. Maar hoe richt je die buitenruimte nu precies in? Dat is nog best lastig.

En als jouw tuin of balkon op het zuiden of het westen ligt heb je ook nog eens veel zon. Dat klinkt leuk, maar dat maakt de keuze voor planten nog lastiger. Niet veel planten kunnen het de hele dag uithouden in de brandende zon. Zeker als jouw tuin of balkon omheind is met een schutting of muur, en er weinig wind is, kan het zeer warm worden. Daarom is het belangrijk om de juiste planten te kiezen!

Ga voor mediterrane planten

Het gebied rondom de Mediterraanse zee is heet en droog. De grondcondities zijn zanderig of steenachtig en er zitten weinig voedingsstoffen in de bodem. Planten die hier kunnen groeien, of zelfs floreren, kunnen ook zeker in jouw hete tuin groeien! Mediterrane planten zijn dus de uitstekende keuze voor een tuin of balkon met volle zon. Enkele voorbeelden vind je hieronder.

De olijfboom

De botanische naam van de meest populaire olijfboom is Olea europea. Als je er op gaat letten vind je bijna geen tuin meer zonder olijfboom. En niet zonder reden! De planten zijn prachtig en toch bikkelhard. Ze overleven in zeer hete en droge gebieden. En alsof dat alles nog niet genoeg is zijn ze ook nog eens winterhard!

De yucca

De yucca ken je misschien als kamerplant. Als je bekend ent met de yucca weet je dat dit een ijzersterke plant is. Hij is nauwelijks kapot te krijgen. Deze plantenfamilie heeft ook soorten die geschikt zijn voor in de tuin. Daar overleven ze gemakkelijk in de volle zon. Ook de yucca is winterhard en zelfs groenblijvend.

Similar Posts