financiele voordelen van een scooter

Ons dagelijks vervoer moet zo efficiënt mogelijk zijn

Ons dagelijks vervoer naar de winkel, de sportschool en natuurlijk ons werk is iets dat eigenlijk altijd te veel tijd in beslag neemt. Onderweg zijn is meestal vooral leuk wanneer je bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming reist. Voor het dagelijks vervoer is dit nou niet altijd het favoriete onderdeel van de dag. Het is dan ook voor veel mensen belangrijk om de meeste efficiënte vervoersmethode te vinden voor het dagelijkse transport.  

Steeds meer mensen gebruiken de scooter die je snel op de plek van bestemming breng zonder je druk te hoeven maken over het verkeer of een parkeerplek. De scooter wordt continue doorontwikkeld en sinds een aantal jaren begint ook de elektrische scooter steeds meer in trek te raken. Vrijwel alle vooraanstaande scootermerken hebben tegenwoordig een elektrische variant in het assortiment die we op steeds meer plaatsen terugzien. Deze zijn verkrijgbaar in Nederland bij specialisten zoals Fast Furious Scooters.  

De elektrische scooter houdt rekening met het milieu 

Naast het feit dat elektrisch rijden over het algemeen de toekomst heeft, zijn er nog meer voordelen aan het rijden van de elektrische scooter. Uiteraard is de uitstoot niet bestaand en ben je een stuk milieuvriendelijker met een elektrische scooter. Voor de prestaties hoef je ook niet te kiezen voor een benzinevariant, want de elektrische scooter is inmiddels al dusdanig ver doorontwikkeld dat dezelfde snelheden worden behaald als op de benzine scooter.  

De elektrische scooter is bovendien een stuk aangenamer in het rijden, omdat deze gemakkelijker en vloeiender rijdt en ook aanzienlijk stiller is tijdens het rijden. De elektrische scooter ziet er qua uitstraling hetzelfde uit als alle andere scooters los van de verschillende designs die worden geproduceerd en met de trends meegaan, zijn er geen significante verschillen in de looks anders dan het ontbreken van een uitlaat op een elektrische scooter. 

Een elektrische scooter is financieel voordelig 

Een van de belangrijkste onderdelen op de elektrische scooter is de accu. De accu is bepalend voor hoelang je de scooter rijdende kan houden zonder deze hoeven op te laden. Ook is het vermogen van de accu bepalend voor hoelang het duurt om de scooter op te laden.  

De meeste elektrische scooters zijn in het onderhoud vaak net iets duurder dan de benzinescooter, maar dit verschil betaalt zich vrijwel altijd terug in de eerste paar jaar. Een elektrische scooter heeft namelijk nauwelijks onderhoud nodig en bestaat niet uit allemaal losse onderdelen die afslijten na verloop van tijd en vervangen moeten worden. Dit financiële voordeel komt bovenop het geld dat je uitspaart door geen benzine te hoeven betalen. Mocht dit toch nog buiten bereik zijn dan kun je ook nog overwegen om een elektro step te leasen. Elektrische steppen kennen veel van dezelfde voordelen, maar zijn doorgaans wat vriendelijker voor de portemonnee.  

Similar Posts