besparen op auto

Waarom een kleine Duitse auto importeren kan lonen

Als het op het maken van kleine auto’s aankomt, produceren de grote Duitse autofabrikanten enkele van de beste, meest herkenbare voertuigen in hun klasse. Verwacht een solide bouwkwaliteit en magnifieke techniek, van gerenommeerde merken als Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz en Audi. 

Kleine auto’s hebben een heleboel grote verkoopargumenten en een heleboel voordelen, vooral als het gaat om rijden in een grote stad. Als u niet zeker weet of deze klasse van auto’s geschikt is voor u, bekijk dan een aantal van de onderstaande punten en kijk of ze u kunnen helpen een beslissing te nemen. Meestal is het zo dat, kleine auto’s: 

  • Zijn meer betaalbaar met een lage startprijs 
  • Hebben lagere operationele kosten, en goedkope verzekering 
  • Zijn zeer wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren 
  • Hebben compacte afmetingen, zodat u in kleinere parkeervakken kunt parkeren 
  • Kan leuk zijn om te rijden 
  • Zijn zeer geschikt voor jonge en nieuwe bestuurders, helpen vertrouwen op te bouwen door hun gebruiksgemak 
  • Zijn meestal ruimer, praktischer en comfortabeler dan het label ‘klein’ doet vermoeden 

Beste kleine Duitse auto’s  

Als het gaat om de beste kleine auto’s van Duitse fabrikanten, mag u meestal iets extra’s en meer verwachten. Dergelijke auto’s hebben doorgaans een eersteklas styling, een uitstekende bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en een zeker niveau van luxe. Om die redenen kiezen steeds meer Nederlanders voor een auto importeren uit Duitsland. Ze zijn vaak ook erg populair, met veel geweldige nieuwe en gebruikte aanbiedingen beschikbaar. Lees verder en ontdek onze top 10 beste kleine Duitse auto’s. 

1. Volkswagen Golf 

De immer populaire Volkswagen Golf is een best verkochte auto voor het Duitse bedrijf en je kunt zien waarom. De kleine auto heeft een sterke bouwkwaliteit, een indrukwekkend niveau van raffinement, en een premium cabine. Bovendien biedt hij een uitstekende rijervaring en een grote keuze aan efficiënte motoren voor die zo belangrijke lagere gebruikskosten. Het is gewoon een fantastische hatchback, een die een brede aantrekkingskracht heeft, van gezinnen tot nieuwe bestuurders. En vanwege zijn populariteit zijn er duizenden modellen op de tweedehands automarkt, dus het moet geen probleem zijn om een deal bij u in de buurt te vinden. De Golf heeft een gemiddelde prijs van 14k, maar je kunt altijd oudere varianten vinden voor een stuk minder, waaronder briljante deals voor 5k en minder. 

2. Audi A1 

Als het gaat om supermini’s met badge-allure en superieure Duitse bouwkwaliteit, zijn er maar weinig die kunnen wedijveren met de Audi A1. De stijlvolle auto heeft misschien een hoge vanafprijs voor zijn sector als je hem nieuw koopt, maar als tweedehands auto kun je hem voor een stuk minder krijgen met gemiddelde prijzen rond de 13.2k. Natuurlijk kunt u altijd goedkoper uit zijn, met honderden A1-modellen voor minder dan 10k. En voor die prijzen krijg je een uitstekende supermini voor je geld. Hij rijdt heerlijk, heeft een sportief design, een goed interieur en is praktisch. Het biedt ook goede mijlen per liter en lage lopende kosten. Als het op verzekeringen aankomt, moeten jongere bestuurders er rekening mee houden dat de A1’s premium badge leidt tot een hogere verzekeringsgroep in vergelijking met andere auto’s van deze klasse. 

3. Volkswagen Polo 

De Volkswagen Polo is een van de allerbeste supermini’s op de markt en een consistente best verkochte auto in Nederland. Hij rijdt met veel plezier, is veel praktischer dan zijn afmetingen doen vermoeden en heeft een comfortabele cabine met een eersteklas afwerking en een uitstekende lay-out. De auto is ook zeer veilig, met een sterke Duitse bouwkwaliteit. Bovendien is hij zuinig, of u nu een nieuwere of oudere variant koopt. En als het gaat om de aanschaf van een tweedehands model, zult u merken dat er duizenden beschikbaar zijn. De Polo heeft ook een betaalbare gemiddelde prijs, die slechts € 9.862 bedraagt. 

4. Volkswagen Up! 

Als het op stadsauto’s aankomt, is Volkswagen met de VW UP een andere leider in dit segment. Verkrijgbaar met een reeks zuinige benzinemotoren of als een volledig elektrisch model (de e-Up), biedt deze compacte auto zeer lage gebruikskosten en een goedkope verzekeringsbijdrage. De auto is goed gebouwd en wendbaar om door de stad te zoeven, en is ook goed te rijden. En als het gaat om het kopen van een tweedehands model, beginnen de gemiddelde prijzen bij een zeer betaalbare 7,4k. Bovendien deelt de Up een platform met de Skoda Citigo en de Seat Mii. De drie broers en zussen lijken sterk op elkaar, dus als de ene u bevalt, kunt u altijd bij de andere kijken in de hoop een nog betere deal te vinden. 

Similar Posts