mooiste natuurgebieden nederland

3 mooiste natuurgebieden in Nederland

Vroeger vond ik Nederland maar saai als het op de natuur aankwam. Voor echt mooie natuur ging ik naar andere landen zoals Frankrijk. Ook ging ik graag ver buiten Europa om mooie natuur te zien. Denk aan Nieuw-Zeeland. Echt adembenemend mooie natuur.

Maar waar ik pas recent achter ben gekomen is dat Nederland de mooiste natuurgebieden heeft. Dat iets dicht bij huis is, en je aan de aanwezigheid bent gewend, betekent toch niet dat het niet mooi is? Sterker nog, de natuurgebieden in Nederland zijn zeer bijzonder.

We hebben prachtige bossen, uitgestrekte duinen en mooie rivieren. In deze natuurgebieden groeien vele prachtige bomen en planten en wonen zeer veel dieren. In dit overzicht laat ik je drie van mijn favoriete en mooiste natuurgebieden van Nederland zien.

De Bollenstreek

De Bollenstreek is niet echt een natuurgebied, maar is aangelegd. Het ligt in Noord-Holland en Zuid-Holland en zijn uitgestrekte landen vol met bloemen. Deze bloemen zijn krokussen, tulpen of narcissen. Jaarlijks komen hier miljoenen toeristen op af.

mooiste natuurgebieden in nederland de bollenstreek

De Oostvaardersplassen

Als je hier doorheen wandelt zou je haast niet zeggen dat je nog in Nederland was. Je herkent aan de begroeiing en de dieren haast niet ons landje terug. Niet voor niets dat deze regio voor veel natuurliefhebbers een populaire plek is!

Het Waddengebied

Onder de mooiste natuurgebieden van Nederland ook zeker het Waddengebied. Een uniek stukje natuur in de wereld. Niet voor niets staat dit gebied op de UNESCO wereldlijst. Naast het spectaculaire zicht is het ook een leefgebied voor veel soorten dieren. Er is veel te doen, zowel actief als om te relaxen.

Similar Posts