Canarische eilanden

Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn alom bekend om hun aantrekkelijke temperatuur en heerlijk weer. Witte stranden en azuur blauwe zeeën; een wereld dicht bij Nederland maar toch compleet anders. Bijzonder aan de eilandengroep is dat ze voor de kust van Afrika liggen, maar bij Europa (bij Spanje) horen. Hierdoor is het reizen van- en naar de Canarische eilanden eenvoudig en hoef je geen visums of inentingen te hebben voor je reis naar de Canarische Eilanden.  

Gran Canaria 

Het grootste en bekendste eiland is Gran Canaria. Ga jij op vakantie Gran Canaria dan is er een enorm aanbod van accommodaties en kun je heerlijk verblijven in bijvoorbeeld de hoofdstad Las Palmas.  

Tenerife 

Tenerife is het andere grote eiland van de Canarische eilanden. Bijzonder aan dit eiland is de enorme Vulkaan de el Teide. Hoewel de vulkaan inactief is, geeft het een indrukwekkend beeld en is het tegelijkertijd de hoogste berg van Spanje. De favoriete bestemming met veel strand en goede accommodaties is Playa de las Teresitas.  

Lanzarote 

Iets minder bekend maar toch nog steeds in trek is Lanzarote. Een bijzonder eiland met een zwarte bodem en veel vulkanische herinneringen over het eiland. Er is weinig strand en het strand dat is heeft donker zand, erg warm in de zomer maar een prachtig contrast met de blauwe zee.  

Fuertaventura 

Ook iets minder bekend dan de twee grote eilanden is Fuertaventura. Bijzonder is dat de temperatuur hier het hele jaar door eigenlijk niet onder 20 graden komt. Ook is het een eiland waar het altijd waait, doordat er weinig of geen bergen zijn.  

La Palma, El Hierro, La Gomera 

Tot slot de 3 kleinste eilanden die minder bekend zijn bij de badgasten. La Palma, El Hierro en La Gomera. Dit zijn de onbekende Spaanse parels maar wel erg bijzonder om te bezoeken. Op Gomera is bijvoorbeeld geen vliegveld, waardoor je vanaf Tenerife met een boot het eiland kan bezoeken.  

Similar Posts